Bugüne kadar yapılan birçok tesis tasarımı, proses ekipmanları yerleşiminin mimari plan üzerine işlenmesi ile başlamış, daha sonra tasarım, uygulama ve/veya işletme süreci içinde iyileştirmeler yapılarak proses aşamalı şekilde en verimli hale getirilmeye çalışılmıştır.
Üretim ve lojistik operasyonları dinamik bir ortamdır. Birçok girdi ve çıktıya sahiptir.
Günümüz teknolojisinde dinamik simülasyon yazılımları ile tesisin üç boyutlu dijital ikizi (dijital kopyası) yapılır. Dijital ikiz üzerinde görsel algılama seviyesi yüksek bir şekilde tüm üretim, depolama, lojistik vb. süreçleri simüle edilerek, olabilecek alternatiflerin birbiri arasında aşağıdaki ihtiyaç ve verimlilik farkları sayısal değerler üzerinden mukayese edilerek tesis tasarımına başlanır.
Dijital ikiz üzerinden işin en başında mimari avan proje başlamadan aşağıdaki konuların asgari ihtiyaçları belirlenmiş olur.
Bu şekilde tesisinizin üretim maliyetlerinden, kaynak tüketimleri, üretim ve operasyon kapasiteleri, teslimat sürelerine kadar birçok veriyi üç boyutlu olarak görselleştirilmiş ve performansları hassas bir şekilde ölçmüş olarak tesis tasarımına en verimli ve doğru bir şekilde başlayabilirsiniz.
MARKAS’ın mühendislik alanındaki uzmanlığıyla; özellikle lojistik tesisler, veri merkezleri, ilaç üretim tesisleri ve endüstriyel tesislere ait projelerde proses, elektrik ve mekanik sistemlerin daha yoğun olması ve bu mühendislik disiplinlerinin tüm tesisi/binaları tasarımını şekillenmesinden dolayı bütünsel bir yaklaşım sergilenerek tek merkezden mimari & iç dekorasyon tasarım hizmetini vermektedir. Proses, elektrik ve mekanik ihtiyaçlara hâkimiyet, mimari tasarımların daha doğru, işlevsel ve hızlı hazırlanmasını sağlamaktadır.
Tasarım ekibimiz ve partnerlerimizle birlikte, ulusal ve uluslararası yönetmelik ve standartlara uygun, yatırımcıların ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan, fonksiyonel, kullanıcı dostu, ekonomik, uygulanabilir ve işletilebilir çözümler sunuyoruz. Uzmanlık alanlarımızdaki tüm tecrübemizle, tesislerin yıllar içinde hayata geçecek tüm büyüme süreçlerine uygun tasarım ve ürün önerileri ile tesislerin ekonomik ve uzun ömürlü olarak sürdürülebilirliğini sağlamaktayız.
Tasarım ve ürün seçim süreçlerinde yatırımcının inşaat, iş sağlığı ve güvenliği, insan kaynakları, operasyon, üretim, güvenlik, bilgi işlem, işletme-bakım vb. departmanlarının ihtiyaçlarına uygun çözümler üretilmekteyiz.
Mimari tasarımlarımızda binanın yaşam döngüsüne verdiğimiz önem doğrultusunda, projeyi bütünsel ele alarak BS EN ISO 19650 Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) standartlarına uygun olarak tasarım ve uygulama yapmaktayız.
Tesislerin/binaların yaşam döngüsünü bütünsel biçimde ele alarak BS EN ISO 19650 Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) standartlarına uygun tasarım ve uygulama yapmaktayız. Amacımız; projenin görsel olarak anlaşılabilirliğini arttırmak, yap-sök işlerini azaltmak, iş programı risklerini azaltmak, kurulum ve işletme maliyetlerini düşürmek, müşteri deneyimini ve memnuniyetini arttırmak.
BIM uygulama planı (BIM Execution Plan- BEP) tarafımızca hazırlanarak, bilgi modellemesi ve yürütme süreçleri tanımlanmış bütünsel bir BIM danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Bu modelleme metodu ve standartlarıyla yapılan işlerde, yatırımcıların elde edeceği faydalar ve hedeflenen kazanımlar aşağıda özetlenmiştir.
We offer the investors’ localisation service which is the process of adapting a design project to a specific market or locale. By taking into account the needs and preferences of local authorities and the market, companies can ensure their projects are built successfully.
Value Engineering (VE) is a management technique that seeks the best functional balance between cost, reliability and performance of a product, project, process or service.
The primary objective of a Value Engineering study is value improvement.
The value improvements might relate to scope definition, functional design, constructibility, coordination (both internal and external), or the schedule for project development. The benefits of the application of value engineering in construction projects are based on the,
In value engineering, the value of a product is calculated based on the relationship of cost to performance.
Max.Value = Target Performance/Min.Cost.
Value Engineering is based on 5 principles below;
Considering the quality, supply speed, application speed, installation cost, operating cost, efficiency, maintenance, service, extended warranty period and spare part costs, the products and systems that will be used for many years on behalf of the investor are selected more accurately and more economically with the score card method.